home > Originele ideeën voor je trouwdag

Originele ideeën voor je trouwdag

Hieronder een aantal originele ideeën voor je trouwdag, want wie wil er nu geen originele bruiloft? Dertien in een dozijn bruiloften zijn er al genoeg! Trouwkaarten-bestellen ging voor je op zoek naar de meest originele ideeën voor je trouwdag en stelde de volgende lijst samen:

Breng kleur in je dag!

Hebben jullie je huis in een bepaalde kleur ingericht? Houden jullie allebei van een bepaalde kleur? Trouwt de bruid in een gekleurde jurk? Dan is het leuk om jullie favoriete kleur of de kleur van de jurk als thema van de dag door te voeren. Wordt de jurk rood? Dan wordt ook het bruidsboeket rood, alle bloemen voor de tafelstukken, de corsages uiteraard, de stropdassen van de mannelijke gasten, de ballonnen, de kaarsen en de confetti. En de openingsdans dansen jullie natuurlijk op Marco Borsato's 'Rood'...


Vind hier je inspiratie voor de kleur rood! Hier voor roze, groen, geel, oranje, paars, zwart en zwart/wit!

Dankjewel!

In plaats van een bedankje voor de gasten aan het eind van de dag of bedankkaarten achteraf: geef een geldbedrag aan een goed doel! Veelal wordt als bedankje achteraf iets grappigs of liefs gekozen om de gasten te herinneren aan de gezellige dag die ze bij jullie hebben doorgebracht. Maar doorgaans belandt dit goedbedoelde cadeautje ergens achter in een kast. Om ervoor te zorgen dat het geld wat jullie uit willen geven aan een bedankje welbesteed wordt en zéker op zijn plaats terechtkomt, kun je er voor kiezen om (uit naam van je gasten) een donatie te doen aan een goed doel.

Vind je het tóch leuk om iets mee te geven en ben je creatief? Dan vind je hier inspiratie om zelf bedankjes te maken!

Organiseer een themabruiloft!

Trouw je op een schip dan voer je het thema: boot/zee/varen. Vertrek je op huwelijksreis naar de Bahama's? Trakteer je gasten dan vantevoren op een Tropisch feest wat je in een strandtent organiseert en waarbij natuurlijk de lekkerste cocktails gemixed worden. Elkaar met carnaval leren kennen? Carnavalsfeest 's avonds!

 

High Tea!

Trouw je 's middags en is het te laat voor een lunch en te vroeg voor diner? Trakteer je gasten op een high tea. Een high tea bestaat uit twee gangen hapjes, namelijk zoet en hartig, en wordt veelal geserveerd in buffetvorm. Lekker relaxed en voor ieder wat wils!

Draai het om!

Op veel bruiloften zal het voorkomen dat familie en vrienden stukjes en acts opvoeren tijdens het feest 's avonds. Altijd leuk, maar draai de boel eens om! Zing eens met de band mee, studeer een gelikte openingsdans in of als jullie niet zo van de expressionistische kant zijn: verloot een fles champagne onder de gasten.

 

Geen ring...

Veel mannen vinden een ring niet fijn om te dragen: ze zijn het niet gewend, of het kan gevaarlijk zijn tijdens het uitoefenen van hun beroep. Denk daarom eens aan een andere uiting van 'altijd bij elkaar': wat dachten jullie van trouwhangers of, iets extremer, tatoeages?

 

'Oude' bruidsmeisjes!

Eén van de laatste nieuwe trends die is over komen waaien uit Amerika: volwassen bruidsmeisjes! Weg met die kleine in-de-weg-lopertjes, maak plaats voor de nuttige bruidsmeisjes waar je iets aan hebt. Goed, die kleintjes zijn vertederend, maar zodra ze gaan schreeuwen tijdens de plechtigheid zou je ze wel achter het behang willen plakken. Dan de vriendinnen-bruidsmeisjes. Ze helpen je met aankleden, opmaken en nemen de taak van de ceremoniemeester gezamenlijk op zich.

 

Huur géén fotograaf!

Laat je gasten allemaal hun fototoestel meebrengen en verzamel achteraf alle foto's die door iedereen gemaakt zijn. Gegarandeerd dat je geen geposeerde (=onoriginele) foto's vindt!

 

Picknicken!

In plaats van een lunch/diner: ga met je daggasten picknicken! Grote manden mee met allerlei versnaperingen en dan lekker neerstrijken aan de rand van een vennetje, op de heide of in een boomgaard. Superromantisch en succes verzekerd (wel vantevoren even aan de boer toestemming vragen én de weerman checken!)

 

ECObruiloft!

Zie je een beetje op tegen milieuvervuilende trouwauto's en taart met conserveringsmiddelen en wil je het lekker 'groen' aanpakken? Dat wordt dan op de fiets naar het stadhuis, huwelijksreis in eigen land, een biologisch diner en natuurlijk (zelfgeplukte) seizoensbloemen voor je bruidsboeket!

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: