home > Foto op je trouwkaart? Loveshoot!

Tips voor een Loveshoot
Als je graag een foto van jullie tweetjes wilt gebruiken op jullie trouwkaartjes, overweeg dan eens een loveshoot: hartstikke romantisch, gezellig en nuttig, én het is superleuk om te doen!


Je kunt daar uiteraard voor naar een professionele fotograaf, maar ook je beste vriendin of de buurman kan je helpen! Of je maakt er een gezellig middagje met vrienden van en fotografeert elkaar. Nóg leuker: als die vrienden (die je wilt vragen als getuigen?) nog niet weten dat jullie gaan trouwen, en naderhand de foto die jullie samen gemaakt hebben op de trouwkaart terugvinden! En nóg leuker dan… eerste die vrienden een kaart sturen de foto’s er op, waarin jullie vragen of ze getuigen willen zijn! (Sorry… ik draaf een beetje door…)
En het kan natuurlijk ook romantisch met zijn tweetjes en de zelfontspanner!

Als je zelf een fotosessie gaat doen (jullie tweeën of met anderen samen) zijn er een paar dingen die handig zijn om te weten.

Thema(kleur) of meer…
Bedenk van tevoren of je een thema wilt of niet. Gewoon lekker casual is ook leuk, maar als jullie een thema of themakleur willen voeren op jullie bruiloft, is het misschien leuk je kleding hierop aan te passen. Ook kun je er over nadenken om voorwerpen te betrekken bij jullie foto’s.  En dan bedoel ik niet bank of een kast, maar eerder voorwerpen die jullie hobby’s vertegenwoordigen. Als jullie bijvoorbeeld allebei erg van lezen houden, kun je een mooi, oud boek meenemen, en net doen of de één de ander voorleest. Of allebei een boek op je hoofd. (klinkt belachelijk, maar levert enorm leuke foto’s op!) Wil je wel leuke foto’s maar heb je geen inspiratie? Mail me je hobby’s en ik denk met jullie mee!

VEEL!
Maak vooral véél foto’s! Een paar honderd foto’s maken is echt niet veel. Als je dan toch bezig bent, waarom niet? Met een hele grote berg foto’s heb je een hele grote keuze. De kans dat dé perfecte foto er tussen zit, wordt bij iedere foto die je maakt groter!

Handige tip:
Veel camera’s hebben een zogenaamde sportstand. Als je die instelt, maakt de camera een aantal foto’s achter elkaar. Grote kans dat er van ieder setje wel eentje bij zit die leuk is, omdat het een aantal momenten achter elkaar zijn die vastgelegd worden.

Wissel af
Maak niet alleen liggende foto’s maar hou de camera eens op zijn kant voor staande foto’s of gewoon schuin! Dat kan héél verrassende foto’s opleveren.

Maak foto’s ver weg en dichtbij (portretten). Of zelfs héél ver weg, dat kan ook heel mooi zijn. Een complete boom (van gras tot top) in een weiland, met een paartje er tegenaan wat elkaar omarmt…

Kijk niet alleen naar de camera. Kijk ook eens links er boven, rechts er onder, naar elkaar, naar de lucht boven jullie, zij in de camera en hij naar haar, of andersom…

Laat jullie fotograferen vanuit een kikkerperspectief (van onder naar boven) of vanuit een vogelperspectief (fotograaf op een trapje of op een muurtje). Vanaf de linkerkant, vanaf de rechterkant – het hoeft niet altijd recht van voren! Sterker nog, ook een foto van jullie achterkant kan perfect zijn: bijvoorbeeld als jullie van de camera weg wandelen met jullie arm om elkaar heen: megaromantisch!

Zon
Speel met de zon! De meest heldere foto’s maak je als je met je gezicht naar de zon staat, en de fotograaf met zijn rug er naartoe. Maar het is ook leuk om de zon van de zijkant te laten komen. Vooral als het tegen het einde van de middag loopt en de zon wat lager staat, is het licht veel mooier. ’s Morgens vroeg met zonsopgang of ‘s avonds tegen zonsondergang zijn de mooiste tijden om een loveshoot te houden. Wat ook mooi is, is pal tegen de zon in fotograferen. Zonder flits krijg je dan donkere silhouetten tegen een lichtere hemel, maar je kunt natuurlijk op dat moment ook de flits gebruiken. Kan ontzettend spectaculaire plaatjes opleveren!

En verder:
Ga eens liggen, zitten, ruggen tegen elkaar, spring op zijn rug, til haar op, ren samen weg, ren samen naar de camera toe, lach, zeg cheeeese, kijk serieus, kijk elkaar diep in de ogen, vertel elkaar een mop, laat elkaar schrikken, zing samen jullie favoriete liedje: wees origineel en creatief. Je wilt niet weten wat voor leuke foto’s zulke momenten opleveren!

Zorg voor een goed compositie
Let er op dat de horizon ook echt horizontaal is!
En let er ook op dat de horizon nooit precies in het midden zit. De compositie is mooier en beter als de horizon net een stukje boven of onder het midden zit. Of juist bijna tegen de onder- of bovenrand  de foto. Probeer maar!
Ook is het mooier om je onderwerp, jullie dus, niet precies in het midden te plaatsen, maar (een klein beetje) naar links of naar rechts.

Nogmaals: bespaar niet op de hoeveelheid van je foto’s
Maak van bepaalde poses verschillende foto’s. Bijvoorbeeld eentje waar jullie met jullie ruggen tegen elkaar staan en in de camera kijken:

  • eentje waar jullie helemaal op staan, staande foto
  • daarna een liggende foto, onderwerp (jullie) beetje rechts van het midden
  • Dan eentje met jullie heel ver links van het midden
  • (deze twee foto’s kun je naderhand op de computer ook nog spiegelen, dan heb je nog twee keuzes extra)
  • een keertje ver uitzoomen
  • eentje van dichtbij, zoals portretfoto’s.
  • en ook nog een keertje door de knieen (de fotograaf) en dan schuin van de rechtkant van onderen.
  • (en daarna weten jullie vast nóg eer camerastandpunten te bedenken, leef je uit!)

Op die manier heb je ontzettend veel keus, en hey! Al die extra foto’s kosten je geen cent meer!

Praktische tip:
Zorg dat je genoeg geheugenkaartjes en opgeladen reservebatterijen/accu’s bij je hebt!!!

Meer weten over foto's en trouwkaarten? Lees het artikel Foto op je trouwkaart? Tips! dan ook nog even!

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: