home > Helemaal uit Amerika: I Spy-kaartjes - de nieuwste fototrend voor je trouwdag

Helemaal nieuw op trouwkaarten-bestellen,
en ook best wel nieuw op de Nederlandse en Belgische bruiloften:
I Spy-kaartjes!

Men neme een bruiloft, voege er wat gasten aan toe, wat wegwerpcamera’s én de leuke I Spy-kaartjes van trouwkaarten-bestellen.nl en je hebt een verfrissend nieuw ingrediënt voor je bruiloft, wat AL je vriendinnen gegarandeerd óók willen als zij gaan trouwen.

Persoonlijke fotoreportage
Ken je ze nog van vroeger, de wegwerpcamera’s? Nou, ze bestaan gelukkig nog steeds en eigenlijk zijn ze onmisbaar op ieder zichzelf respecterend trouwfeestje. Of het nu ’s middags is of ’s avonds, ze zouden moeten uitzwermen over je trouwdag. Overal een paar. Deel ze uit aan alle blonde mannen. Of aan alle vrouwen onder de 30. Aan mannen met een streepjesstropdas of aan ieder vijfde gast die binnenkomt. Ik noem maar iets.

Want een trouwfotograaf inhuren is leuk, maar kost klau-wen met geld. Als je tenminste een echte goeie wilt hebben. De buurjongen van de tante van de neef van de je klasgenootje uit de derde klas lagere school kan natuurlijk voor een paar centen foto’s maken, maarja… wat heb je dan? Nee, véél leuker is het om je gasten aan het werk te zetten, allemaal op hun eigen manier!

Maar hoe dan?
Nou, het is bedacht door Amerikanen, dus moeilijk is het niet. Er zijn wegwerpcamera’s in omloop en een lijstje met de fotograferen onderwerpen. Die kun je zelf verzinnen, maar we hebben natuurlijk al een heel scala aan I Spy-kaartjes klaarstaan voor je. Met bijbehorende opdrachten. 
Het is een beetje zoals vroeger: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Je weet vast nog wel dat als je dan riep: 'en het iiiiiiis GROEN!' iedereen wel iets anders groens zag. En dat je je eigenlijk toen je groen riep niet realiseerde dat er zoveel groene dingen om je heen waren. Dat is de essentie van dit ‘spelletje’ eigenlijk ook. Als de opdracht is: ‘maak een foto van spelende bruidskindjes’, doet niet ieder ‘camerabezitter’ dat op hetzelfde moment. Dus krijg je een heel verschillend aantal foto’s van spelende bruidskindjes – ’s morgens, ’s middags, ’s avonds – tikkertje, tekenen, kattekwaad. 
Als de opdracht is ‘maak een foto van de moeder van de bruid die met de bruidegom danst’ is het natuurlijk wel een momentopname, in ieder geval een aantal foto’s van binnen een paar minuutjes. Maar de fotografen zitten niet allemaal op een rijtje, dus krijg je foto’s uit verschillende hoeken, van veraf en dichtbij en vanuit verschillende cameraposities. En hoe meer foto’s van een bepaald onderwerp, hoe groter de kans is dat de perfecte foto er bij zit!

Toegegeven, wegwerpcamera’s op bruiloften zijn niks nieuws. Maar ervaring leert mij dat de meeste foto’s die je achteraf te zien krijgt die met die dingen zijn gemaakt, totaal geen verhaal tonen, omdat mensen gewoon een beetje flauw foto’s gaan maken. Van hun bier, van de wc, van elkaar met funny faces… Zodra je een opdrachtenkaartje in de buurt van de camera’s legt, of ze tegelijkertijd uitdeelt betrek je je gasten actief bij het ‘herinneringen maken’ van jullie bruiloft. Ze zullen dan ook moeite willen doen om aan de opdrachtjes te voldoen. Ze zijn immers jullie gasten, en de cameraatjes liggen er voor jullie herinneringen en niet alleen voor hun eigen plezier. Nou ja, toch in ieder geval een goeie combinatie van de twee! Maar het is opeens een stuk minder leuk om een foto te ‘verspillen’ aan de zoveelste duckface van tante Annie of de kauwgum aan de onderkant van de statafels van de receptie…

BUDGET-idee: je kunt natuurlijk ook alleen de kaartjes verspreiden onder je gasten, zonder wegwerpcamera’s uit te delen. Iedereen is tegenwoordig wel in het bezit van een smartphone met camerafunctie. Je kunt ze dan vragen de foto’s te mailen naar een mailadres wat je bijvoorbeeld speciaal daarvoor in het leven hebt geroepen: fotoosbruiloftsandraenmark@gmail.com, of ispychrissyenjonah@hotmail.com. 

Veel plezier met foto’s kijken!

 

 

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: