home > Het verhaal achter... geschiedenis omtrent trouwen en alles wat daarbij hoort

Het verhaal achter... geschiedenis omtrent trouwen en alles wat daarbij hoort

Alles voor maar zoveel mogelijk geluk! Geluk voor het bruidspaar en hun toekomst met het liefst veel geld en vele kinderen, maar ook de ouders van het paar en hun gasten wordt veel geluk toegewenst! Dat is eigenlijk de grootste boodschap die er van oudsher achter enorm veel oude gebruiken schuil gaat. We hebben ze voor jullie op een rijtje gezet, want als je een bruiloft gaat plannen, is misschien ook wel leuk om te weten hoe het er vroeger aan toe ging én waarom onze trouwdag heden ten dage is zoals hij is en hoe de gebruiken door de jaren heen geëvolueerd zijn.

Droegen bruidjes vroeger ook al wit en zo nee, waarom niet?
En waarom geven we eigenlijk bedankjes aan het einde van het trouwfeest?
Hoe zag een trouwboeketje er in de middeleeuwen uit en verstuurden we vroeger ook al trouwkaarten?

En niet dat het móet, maar sommige gebruiken zijn leuk om in ere te houden en helemaal niet moeilijk. Bijvoorbeeld het aloude gebruik uit Engeland: something old, something new, something borrowed, something blue, and a sixpence in her shoe... Kost niet veel tijd en moeite en is een leuk gebruik. Hierover lees je alles in het hoofdstukje eeuwenoude tradities.

Veel dingen wist je misschien niet en veel dingen zijn van ondergeschikt belang tegenwoordig omdat iedereen doet waar hij en/zij zich het beste bij voelt/voelen. Maar dan nog is het misschien leuk om te lezen waar die bruidsduiven vandaan komen (symbolen en symboliek) of wat nu eigenlijk de geschiedenis is van de meest romantische dag van het jaar: 14 februari, Valentijnsdag!

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: