home > Foto op je trouwkaart? Tips!

Foto’s gebruiken op de uitnodiging voor jullie huwelijk
Leuk! Je eigen foto op de voorkant van je trouwkaart. Weten je potentiële gasten direct wanneer ze de envelop openmaken wie de gelukkigen zijn!
Voor het gebruik van foto’s op de kaart zijn er een paar dingetjes om rekening mee te houden.


Scherpe foto’s
Een foto is een zogenaamd bitmap-bestand. Dat wil zeggen dat het opgebouwd is uit allemaal pixeltjes en dat hoe groter je hem maakt, hoe waziger hij wordt. Het spreekt voor zich dat je, om een zo scherp mogelijk beeld te krijgen, je de foto dus niet moet verkleinen, maar zo groot mogelijk moet laten. De meeste camera’s en gsm’s hebben tegenwoordig genoeg capaciteit om duidelijke foto’s te produceren. Als de foto heel groot is, en toch wazig, ligt dat waarschijnlijk aan de foto zelf. (bewogen, genomen terwijl het eigenlijk te donker was).
 

Beeldvullende foto, hoe groot?
Kort door de bocht kun je er vanuit gaan dat als de grootte van de foto 1 of meer MB is, je een mooie scherpe afdruk krijgt. Kies altijd in de editor bij ‘Afbeelding bewerken’ voor ‘Uitvullen’. Zo zorg je er voor dat je geen witte randjes rondom je foto krijgt. De drukker heeft namelijk ongeveer 3 millimeter nodig om de kaart ‘schoon te snijden’.

Het slimst is het om voor een liggende of staande kaart ook een liggende of staande foto te gebruiken. Voor een vierkante kaart maakt het niet uit.
 

Polaroidkader
Om je eigen foto te gebruiken in een polaroid-kadertje, moet je eerst de foto uitsnijden als een vierkant. Dan past hij altijd achter een polaroid-venstertje. Gebruik hierbij de knopjes die bij Afbeelding bewerken achter ‘Plaatsing’ staan. Hiermee kun je verschillende onderdelen naar voren en naar achteren plaatsen.

Het gaat als volgt:

-  Je gaat eerst de foto vierkant maken (uitknippen) in een fotobewerkingsprogramma
- Vervolgens ga je de foto uploaden met de editor.
- Sleep de foto in de buurt van het polaroidkader
- Je gaat nu de foto draaien tot hij dezelfde stand heeft als het polaroidkader met de knopjes die achter het woord ‘Draaien’ staan.
- Met de hendeltjes kun je de foto daarna uittrekken tot het juiste formaat van het kader. Zorg er voor dat de foto een beeeetje groter is, zodat de randje ook netjes achter het kader vallen.
- positioneer de foto zó dat hij precies goed staat
- Dan klik je het fotokader aan en met de linkse knop achter ‘Plaatsing’ plaats je het kader op de voor grond!

Ander kader
De basisregels zijn eigenlijk voor ieder kader gelijk, maar het spreekt voor zich dat als je een rechthoekig kader kiest, je dan ook een rechthoekige foto of foto-uitsnede nodig hebt. Voor precieze afmetingen kun je me natuurlijk altijd mailen, of me de foto sturen, dan maak ik hem voor jullie correct passend!

Kleur of zwartwit?
Probeer het eens uit, een kleurenfoto zwartwit maken, je zult versteld staan hoe leuk dat kan zijn! Bestel bijvoorbeeld twee verschillende proefdrukken om het resultaat te vergelijken. Weet je niet hoe je de foto zwartwit moet maken? Dan mail je hem gewoon naar mij, en dan doe ik het voor je! (nee, kost niks, komop zeg…)

Of…
Als je graag een foto van jullie tweetjes wilt, overweeg dan eens een loveshoot: hartstikke romantisch, gezellig en... nuttig, want het is superleuk om te doen, en je kunt de foto’s voor de trouwkaart gebruiken!
Een loveshoot is bij de meeste fotografen wel te boeken, maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje organiseren! Hiervoor heb ik een heleboel tips op een rijtje gezet, je vindt ze hier.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: